maandag 24 maart 2008

2008-04-01 Educatieve links en mijn mening

Dit zijn 10 websites, onderverdeeld in onderbouw, middenbouw en bovenbouw, over, in mijn ogen, geschikte onderwerpen voor de leerlingen.


Onderbouw

http://www.bibliotheekbreda.nl/pagina.php?pageId=652#hoorleesboeken
Ik heb zelf een verslagje geschreven van een onderzoek naar digitale prentenboeken. Onder de label "Onderzoek" op mijn weblog, kun je lezen hoe goed het is voor de taalontwikkeling van kleuters, dat ze digitale prentenboeken lezen. Op deze site kunnen kleuters deze zelf lezen en beluisteren.

http://www.disney.nl/
In de onderbouw gaat de aandacht nog veel naar creativiteit. Op deze site kun je hiervoor leuke ideeën, zoals kleurplaten e.d. vinden.

http://www.nickjr.co.uk/shows/dora/index.aspx
Op deze website kunnen jongere kinderen op een leuke en speelse manier de simpele woordjes en zinnetjes van de Engelse taal leren. Dit is heel handig, aangezien jonge kinderen sneller een tweede taal leren, dan oudere kinderen.

http://www.nijntje.nl/
Hoewel ik deze website niet goed vind in navigatie, zitten er leuke verhalen bij. Deze worden zelfs voorgelezen door een stem in de computer.


Middenbouw

http://www.wnf.nl/
Dit vind ik een erg leuke website. Je kunt niet vroeg genoeg leerlingen attent maken op de natuur. Er wordt diep ingegaan op de natuur. Ik vind dit belangrijk, want kinderen moeten goed op de hoogte zijn wat er allemaal in de wereld speeltmet betrekking tot de natuur.

http://www.jeugdjournaal.nl/
Deze site brengt op een begrijpelijke wijze het nieuws aan de leerlingen. Ik vind het belangrijk dat ook kinderen op de hoogte zijn van de actualiteiten.

http://www.proefjes.nl/
Deze site gebruik ik zelf wel eens. Ik heb hier zelf een proefje voor natuuronderwijs afgehaald. Dit is dus ook een erg handige site voor docenten.


Bovenbouw

http://www.hetklokhuis.nl/
Ik vind deze website niet erg overzichtelijk, maar er komen zeer veel verschillende interessante onderwerpen aan bod.

http://www.samsam.net/
Dit vind ik een goede website, omdat er goed wordt ingegaan op de wereldgodsdiensten. Leerlingen van deze leeftijd kunnen al aardig wat levensvragen hebben, misschien kan deze site wat vragen beantwoorden.

http://www.kennisnet.nl/
Deze website vind ik inhoudelijk erg goed, omdat deze niet alleen voor leerlingen handig is, maar ook voor de oudere studenten en docenten.

Geen opmerkingen: